selavii

Muunneltua totuutta

  • Normi tyyliin mureketaikina ohjeen mukaan
    Normi tyyliin mureketaikina ohjeen mukaan
  • kuullottele kanttarellit,pekoni ja sipulit
    kuullottele kanttarellit,pekoni ja sipulit
  • Levitä taikina paperille ja lisää täyte
    Levitä taikina paperille ja lisää täyte
  • Lisää aurajuusto ja raaste
    Lisää aurajuusto ja raaste
  • Rulla pötköksi ja käytä uunissa
    Rulla pötköksi ja käytä uunissa
  • Tarjoile mielikuvitusta käyttäen. Voi nokare muusin päälle!
    Tarjoile mielikuvitusta käyttäen. Voi nokare muusin päälle!

No sehän on totta, jotta lihamureke on hyvää, mutta muuntelin hiukan perinteistä lihamureketta, enkä suotta. Eukko tykkäs ja lupas laittaa kylpyammeen illalla.

Täytettyyn lihamurekkeeseen tarvitset:

- 1 1/2 dl kermaa

- 400g jauhelihaa

- 1 dl korppujauhoja

- 1 sipuli

- 2 valkkarin kynttä

- 2 munaa

- 1 tl paprikajauhetta

- 1 tl pippurisekoitusta

- 1 tl suolaa

- basilikaa

- 2 rkl sinappia

Täytteeseen

- 50g aurajuustoa

- ripaus juustoraastetta

- kanttarellejä

- sipuli

- pekonia 150g

Laita korppujauhot kermaan turpoamaan. Kuullota sipulit silputtuna voissa. Sekoita jauheliha, sipulit, munat korppujauhoseokseen ja lisää mausteet. Sekoita tasaiseksi. Levitä murekeseos vedellä kostutetulle leivinpaperille. Kuullota sienet, niin että neste haihtuu, lisää sipuli ja pekonisilppu ruskista pannulla. Kippaa täyte jauhelihalevyn päälle ja levitä tasaisesti. Lisää aurajuusto murentaen ja ripaus juustoraastetta. Rullaa tiivis pötko leivinpaperin avulla ja sulje kääryleestä päädyt, ettei sisukset valu. Siirrä murekepötkö vuokaan ja paista uunissa 220C n. 40 min.

Koristele ja tarjoile. Perunamuusi on ok. ja kastikkeeksi riittää nokare voita muusin päälle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Murekkeista parhaita tämä Polvijärven malli. Mihin yltäisikään jos mies olisi reisijärveltä? Nivelvesi rulaa!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kanttarellin maku menee tuossa harkoille, käyttäisin sen sijasta hakattua haaparouskua.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei,ei, ei, tai sitten joo, mut kyllä tuon kanttarellin hienot aromit vain korostuu murekkeessa aurajuuston kera.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

NO en ala kiistellä makuasioista, kunhan vain toin oman makuni julki.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #4

"Makuasioista ei kiistellä, mutta huonosta mausta voi huomauttaa" ;)

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

itse karsastan sienen hajua, mutta muuten teen yhtä murekeversiotani lähes samoin aineksin. Oleellisena erona se, että länttään taikinan kahden voipaperin välissä levyksi, johon hellästi asetan tukevan aurajuustosydämen ja käärin rullaksi. Pinnalle voitelen keltuaista ja ripottelen korppujauhoa, tai jos on kuivempi liha (naudan luomujauhis tai lammasta) niin wotkinssin baakkonia pinnalle levitettynä. Paljon. Kastikkeena pippurinen sinappikermakastike. Lampaan kanssa minttuhyytelöä.

Murekkeita voi tehdä todella monenlaisia. Lapsen lempiruoka.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Kuulostaapa hyvältä! Kokeilin hiljattain suppilovahveroita jauhelihapihveissä. Sopivat hyvin. Veikkaanpa, että sopisivat myös tähän murekkeeseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Suppilovahverot sopii mihin vaan, varsinkin kun niitä on paljon:) Murustelen niitä patoihin ja kastikkeisiin saati sitten lihamurekkeeseen, jota voi suppilovahveroilla sipulin kera kevyesti paistettuna täyttääkin, tai laittaa kerrokseksi vuokaan. Mausteita maun mukkaan, tuorejuustokerroskin käy päälle, muista mausteista riippuen vaikka maustamaton tai valkosipulituorejuusto.

Hirvenlihamurekkeisiin käy tavallisen korppujauhon sijaan koneessa hienonnettu ja nesteessä liotettu hapankorppu tai näkkileipä, mikä ettei antaisi makua nautaankin jos muihin aineksiin sopii.

Pentti Järvi

Polvijärven resepti otettu talteen. Kanttarelleja ei ole nyt, mutta laitan champinjuuneja. Kiitos!

Veikko Vitikainen

Täyttikö vaimosi kylpyammeen varmasti pelkästään kylpytarkoitukseen???
Vai olisiko ruokaresepti ollut syy johonkin kostotoimiin.
Toki kuvista päätellen vaimosi täytti kylpyammeen ystävällisessä tarkoituksessa. Sienet ovat yksi tärkeimmistä ja maukkaimmista elintarvikkeista. Joskus sienimetsässä ollessani veistelen herkkutatteja ja
muitakin tatteja suoraan raakana suuhun, ja voin taata, että ovat erittäin herkullisia. Jos sieniaikaan eksyisin metsään, niin tattien ansiosta voisin selvitä hengissä syömällä niitä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kylpyyn, kylpyyn. Herkkutatit on tosiaaankin kaikkei parhaan makuisia suoraan maasta suuhun. Aluksi maku on hyvin voimakas, mutta kaikkeen tottuu. Syöhän jotkut chiliäkin suoraan pensaasta naamariin.

Veikko Vitikainen

Harrastan nykyisin taiteellista kokkaamista, ja Sepon reseptin olen tallentanut reseptikokoelmaani. Heti kun löydän kanttarelleja sovellan Sepon reseptiä omassa keittiössäni.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mulla ois melko paljon kanttarelleja pakkasessa. Laita osoite era-ankkuri@telemail.fi niin lähetän pakasteena.

Veikko Vitikainen Vastaus kommenttiin #12

Kiitos Seppo tarjouksestasi!! Laitetaan harkintaan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #13

Ei ne mitään maksa. Laita vaan osoite.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuulostaapi hyvältä, kiitos, mutta kanttarellien sijaan menee suppilovahveroita, joita on kuivattuinakin vielä tölkkikaupalla.

Teen useimmiten murekkeen laiskuuttani vuokaan, viimeksi freesasin pohjalle ja kerroksittain mureketaikinan kanssa väleihin reippaasti raastettua porkkanaa, sipulia ja happamahkoa omenaa paistokasarissa kuullotettuna, ynnä aurajuuston murusia. Taisi olla 3-4 suurta porkkanaa, pari omenaa ja pari isoa sipulia.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Suosittelen, vaikken saisi aikaiseksi hetimiten kokeilla. Suosittelen sen vuoksi, että kaipaan tänne enemmän tällaisia oikeita blogeja, joitten tekemiseen on nähty vaivaa, esim valokuvien otto jne. Varsinkin puheenvuoron puolella on melko paljon virtuaalista suunsoittoa, jolla ei maailma parane,

Tämän blogin suosituimmat