selavii

Bannarin lepyttäjä

  • Pellillinen bannia
    Pellillinen bannia
  • Hmmm...
    Hmmm...

Blogit ja keskustelupalstat on täynnä ns. mukasuvaitsevia, eli MukSuja jotka eivät anna kommentoida edes omia kysymyksiään. Tässä resepti, jolla MukSut saa kääntämään suupielensä ylöspäin.

Bannariin tarvitset:

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

2 tl vaniliinisokeria

6 dl oikeeta juustomaitoa lehmästä

2 dl vischy vettä

2 munaa

100g voita.

Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, vischy,munat sekä sulatettu, jäähtynyt voi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista pikkusen reippaassa 200 asteessa n. ½ tuntia.

Tarjoile mansikkahillon ja jäätelön kera.

 

 

 

 

 

 

 


 

 






 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tämä se onkin Sepon parempi bannari...oikein kunnon Lavikaisen lätty,minkä
kuvastakin näemme.Herkullisen näköistä ja oikeat on aineet,kun näin jopa
ammattimiehen (honoris causa)suupielet alkaa kostumaan.
Juustomaito...joka myös ternimaitona tunnetaan...harvinaista herkkua nykyään.Jossain enemmän maaseudulla,kuin mitä Hesa on sitä tietysti löytyy
ja tietenkin,jos itsellään sattuu maitokarjaa olemaan.Ostaminen muitten maitojen tapaan kaupunkipaikoilla ainakin on vaikeampaa.
Vielä ei ole muisti niin paljoa hukassa,ettenkö muistaisi miten hyvää
juustomaitopannari...juustomaitoa se meilläkinpäin oli....olikaan,kuin
myös se varsinainen uunissa hyydytetty juusto..uunijuusto.Useimmiten sitä syötiin vain sokerin ja maidon kera,tai sitten mukana kotitekoista mansikkahilloa...noh ei silloin kaupasta hilloja osteltukkaan...hyviä
lämpimiä ajatuksia ja muistoja,antamastasi aiheesta Seppo.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tattista Hannu. Moni varmaan ihmettelikin että mikä helevetin juustomaito. No se on sitä lehmästä saatavaa maitoa jota tulee heti poikimisen jälkeen. Siinä maidossa on niitä vasikalle tärkeitä aineita moninkertaisesti verrettuna normaali maitoon. Maito on myös rasvaisempaa ja hieman täyteläisempää, eli jäykempää. Helevetin hyvvee mm. pannareihin. Karjalan piirakoihin tulis käyttää myös oikeeta "täysmaitoa" suoraan tilalta. ero on ku yöllä ja päivällä.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Joo..toinen hyvä eli tuo makaroonilaatikko,ei siihen kyllästy ikinä.
Helppo ja suht nopeakin.Muistot tulee taas jostain viidenkymmenen vuoden takaa...meillä tehtiin usein perusmakaronilaatikkoa,yleensä jonkin liharuoan lisukkeeksi.Siis makaronia,munamaitoa,suolaa ja sokeria,että se oli vähän makeahkoa niin ja nokare voita.Melko tavallinen pyhäruoka oli
karjalanpaisti,makaronilaatikko ja keitetyt potut.Suolakurkkuja ja punajuuria kannettiin kellarista.Se karjalanpaistikin oli jotain paljon
parempaa,kuin nykyään,luuton,nahaton ja läskitön versio.
Liha-makaronilaatikko tuli kai muotiin joskus kuuskyt luvulla.Ja siihen laatikkoonhan voi käyttää muitaki aineksia,kuin jauhelihaa.Tonnikalaa,savukalaa (lohi,silakka),kanaa tai vaikka pelkkiä
kasviksiakin,mausteita maun mukaan.Jostain hyvästä mausteisesta makkarastakin tulee maukasta.Pekoni on hyvä lisä kalan ja kanan kanssa.
Sipulia saa olla runsaasti.
Sittenhän nää kaikki toimii patanakin,jos ei malta laatikoiksi paistaa.
Ja todellakin pannussa lämmitettynä vain paranee.

Olet pistänny uuden kuvan ja sullahan on kivan näköinen kaveri siinä,joka mitä ilmeisimmin on melkoinen kulinaristi myös isäntänsä tavoin.Taas tulee muistoja,kun koirakaveria ei ole ollut enää kymmeneen
vuoteen,silloin oltiin yksissä 16 vuottta...yhdessä laitettiin ruokaa
yhdessä syötiin...niin hiljaa ei pystynny jääkaapia aukaisemaan,etteikö
iso kolkytkilonen otus ois ollut salamana paikalla....=)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

kuullostipa tutulta ja hyvältä. Sama homma meillä. Molemmat noutajat on heti jaloissa kun jääkaapin aukasee. Nyt tuli taloon vielä pikkunen kissa j se se vasta tarkkakorvainen onkin. Kiitos kommentista!

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa