selavii

Vampyyrin karkoitin

  • Ota n. 100g voita ja purista muutama valkkarin kynsi sekaan
    Ota n. 100g voita ja purista muutama valkkarin kynsi sekaan
  • Kuori ja viipaloi perunat, lisää sipulit ja mausteet
    Kuori ja viipaloi perunat, lisää sipulit ja mausteet
  • kaada kerma-maitoseos päälle ja laita uuniin
    kaada kerma-maitoseos päälle ja laita uuniin
  • Voi on nyt pehmennyt, lisää mausteet
    Voi on nyt pehmennyt, lisää mausteet
  • Kääri voipaperiin ja laita jääkaappiin
    Kääri voipaperiin ja laita jääkaappiin
  • lisää marinadi ainekset lihojen joukkoon
    lisää marinadi ainekset lihojen joukkoon
  • kuumenna öljy ja valkkarit
    kuumenna öljy ja valkkarit
  • ruskista patongit
    ruskista patongit
  • vatkaa kerma ja annostele 2 kerrosta
    vatkaa kerma ja annostele 2 kerrosta
  • nuiji pihvit kevyesti
    nuiji pihvit kevyesti
  • lisää mausteet ja ruskista
    lisää mausteet ja ruskista
  • lisää omenaviipaleet
    lisää omenaviipaleet
  • tarjoile suoraan pöytään
    tarjoile suoraan pöytään
  • Nam!
    Nam!

Nyt lähtee vampyyrit ! ota voita n. 100g sulamaan kulhoon. Purista muutama valkosilulin kynsi joukkoon ja sekoita. Jätä seos pöydalle pehmenemään.

 

Kuori ja suikaloi 8-10 perunaa ja kuivaa suikaleet talouspaperilla. Leikka 2 sipulia renkaiksi ja 6 valkosipulin kynttä silpuksi. Laita vuokaan ensin perunoita ja sitten sipuleita n. puolet ja taas perunoita ja loput sipulit. Lisää mustapippuria, valkopippuria, hieman suolaa ja nokare voita.

Kaada kermaa 3dl kippoon ja lisää 1 tl suolaa. sekoita ja lisää 1 dl maitoa ja taas sekoita. Kaada sitten seos perunoiden sekaan. Tuuppaa uuniin 200C n. 50 min. Seuraa sorsseliä ja kun pinta on saanut väriä niin piru on irti ja vampyyrit alkaa vapista. 

Samalla kun potut on uunissa, niin lisää 1/2 rkl paprikajauhetta ja ihan pikku lirkki soijaa voiseokseen, sekä purista hieman sitruunaa. sekoita tasaiseksi ja kääri voipaperiin. laita jääkaappiin.

Leikkaa possun fileestä 2-3cm viipaleita ja laita ne kulhoon. Lisää sopivasti ketsuppia, mustapippuria, soijakastiketta, valkopippuria, grillimaustetta,paprikaa,ripaus suolaa ja punaviiniä. Sekoita ja jätä pöydälle. Tämä kerkeää marinoitua ihan 1/2 tunnissa, mutta syvempi maku tulee jos annat olla useamman tunnin.

Laita pannu liedelle lämpeämään vaikkapa neloselle. Vaahdota kerma 2dl. ja lisää siihen 1 tl. vaniliinisokeria ja 1 rkl. sokeria. Annostele maljoihin ensin sekahedelmät, banaaniviipaleet ja papaija. lisää kermavaahtoa ja taas sekahedelmät banaanit ja papaijat. Lisää lopuksi kermavaahtoa. Näin kerroksittain koktailista tulee herkullisempi.

Nyt pannu on jo lämmin, joten lisää lämpöä ja oliiviöljy. heitä joukkoon valkosipulisilppua ja anna hieman ottaa väriä. Lisää ihan pikku ripaus sokeria ja suolaa. laita patonki viipaleet pannulle ja käännä heti toisinpäin. Näin molemmat puolet ovat kostuneet öljystä. Ruskista kullanruskeiksi ja nosta tarjolle pyyhkeellä varustetulle koriin tai astiaan.

Ota pihvit marinadista ja nuiji niitä kevyesti vaikka pakastepussin sisällä. Älä nuiji läpikuultaviksi kuten yleensä pihvit nuijitaan, vaan jätä hieman paksummiksi. Lisää oliviöljyä pannulle jolla juuri ruskistit patongit. Nosta pihvit avoimeksi kuuman öljyn sekaan ja käännä heti toisinpäin. Anna nyt ruskistua toisen puolen ja käännä pihvit. Lisää muutama omenaviipale käännettyjen pihvien päälle ja anna pihvien ruskistua. Kun pihvit ovat kypsiä siirrä pannu pois kuumalta liedeltä ja laita kansi päälle.

Ota perunat uunista annostele lautasille ja lisää pihvit viereen.Laita 1cm. viipale valkosipulivoita pihvin päälle. Lisukkeeksi käy kaikki vihannekset ja eikun bon apetit! 

Ps. Kenguru viini on hyvää myös tämän kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Otsikon kaksi sanaa luettuaini jäin kysymään mitä se vamppyyri karkoittaa tuolla karkoittimellaan ...

Veikko Vitikainen

Olen aina ihmetellyt miksi "pakanat aina vihaavat valkosipulia".
Itse olen valkosipulinarkomaani sen äärettömän hienon aromin takia.
Valkosipulihan on ruoanlaiton mausteiden aatelia. Syön itse valkosipulia raakana pari kolme kynttä päivässä. Flunssaa minulla ei ole ollut moneen vuoteen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Aikoinaan en voinut sietää valkosipulia. Nyt se on yksi suosituimmista maun antajista.

Veikko Vitikainen

Hienoa että myöskin valaanpyydystäjä Lavikainenkin on myöhäisherännäisiä antibioottilääke valkosipulin vankkumaton palvoja. Hra Lavikaisen perheessä ilmeisesti herra itse taikoo pöytään myöskin vaimon ruokahaluja kiihottavia herkkuja. Katteeksi käy sanoi rannilan miehet.

Timo Jäntti

Valkosipuli pitää miehen tiellä ja tien auki.

Veikko Vitikainen

On totta että valkosipuli pitää miehen tiellä. Mutta en menisi kyllä valkosipulin voimalla hyökkäämään esim. Venäjälle. Koska Venäläisethän on
rakennettu valkosipulista, vodgasta, hapankaalista ja muista terveellisistä aineksita. Kapusta eli kaali on Venäläisten lempiruokaa. Siksi olenkin harkinnut muuttoa venäjälle. Siellä ainakin riittää vodkaa ja kaalia, naisista puhumattakkaan. Ruplista saatta joskus tulla pula.

Tämän blogin suosituimmat