selavii

Helppoa ja herkullista!

  • Leikka fileet poikkisyin, niin tulee mureampaa
    Leikka fileet poikkisyin, niin tulee mureampaa
  • pilko ainekset
    pilko ainekset
  • tekase salaatti joutoaikana
    tekase salaatti joutoaikana
  • lämmitä pannu hitaasti kuumaksi, näin säästät pannua vääntymiseltä
    lämmitä pannu hitaasti kuumaksi, näin säästät pannua vääntymiseltä
  • kuullota eka sipuli ja lisää suikaleet
    kuullota eka sipuli ja lisää suikaleet
  • lisää sitten paprikat
    lisää sitten paprikat
  • ruskista ja lisää mausteet
    ruskista ja lisää mausteet
  • lisää yrtii-pippuri creme
    lisää yrtii-pippuri creme
  • lisää pasta
    lisää pasta
  • kata pöytä
    kata pöytä
  • ja sitten nauttimaan!
    ja sitten nauttimaan!

Tänään jäi hieman jouto-aikaa, joten kokeilin maustella kanapastan mieleiseksi. 

Ilman kuvia valmistus n. 1 tunti ja hyvää tulee.

Resepti:

5dl pastaa. Jätä salaattiin n. 1 dl pastaa.

400-500g kanaa tai kyyhkystä. Itse käytän rintafilettä se on monesti halvempaa kuin valmiit suikaleet ja muutoinkin parempaa.

2,5 dl creme bonjour cuisine - valkosipuli ja yrtit

1 kpl paprika, ota iso niin voit käyttää osan salaattiin

1 iso sipuli

pippureita (musta, valko, garlig&pepper,...

aromisuolaa

suolaa

soijakastiketta

oreganoa ja basilikaa tai mistä nyt sitten tykkää.

 

Keitä pasta. Leikkaa samalla sipuli pieneksi fileet suikaleiksi, paprika kuutioiksi. Laita pannu lämpiämään esim. neloselle. Kun olet saanut ainekset pilkottua nosta lämpö täysille. Kuullota sipuli paistinpannulla tilkassa oliviöljyä. Lisää joukkoon kana ja pienen hetken päästä kuutioitu paprika. Paista niin kauan, että kanat ovat kypsiä. Lisää mieleiset mausteet ja lisää sitten joukkoon Creme Bonjour. Sekoita tasaisesksi ja anna lämmetä muutama minuutti. Laske lämpö kakkoseen ja lisää lopuksi pannulle keitetty pasta ja sekoita se kastikkeen sisään. Anna hautua sen aikaa kun pöytä on katettu ja muutkin tilpehöörit valmisteltu. Nauti perheen tai vieraiden kanssa! 

 

Salaattiin laitoin jäävuorisalaattia, tomaattia, jääsalaattia, paprikaa, apetina classic juustokuutioita, sekä 1dl pastaa. Valmiit ruisleivät pippurijuustolla ja salamilla kruunaavat tarjoilun. Yllätys oli kuinka hyvin kenguruiden maasta tuotu punaviini Hidden Rocks Shiraz sopi tämän kanssa!

5 annosata ilman juomaa n. 4,5€/annos ja käyttämättömät huomiseen ruokaan.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Seppo Seppo,

Alatko kilpailla kanssani ruuonlaitosta ja juoman valmistamisesta?
Olen valmis siihen ;)
Älä pakota mua laittamaan tänne herkuullisia ja mahtavia omaperäisiä reseptejä ;)
En hevin muuten paljasta resepttejä....!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Voi hitsi! Jään mielenkiinnolla odottamaan. Sulla varmasti on jotain erikoisia, joista tällaiset "kaikkea kannattaa kokeilla" tyypit tykkää.

En tietenkään ala kilpailla. Olen ihan kotikokki ja melkein aina joudun kysymään anopilta tai yhdeltä kaverilta apua kun en itse muista edes näitä perusjuttuja. Oisko sulla joku hyvä ja erikoinen kalaresepti? jos paljastat jonkun hyvän kalajutun, niin saat vastaavasti kaverini "sikahyvän" reseptin.
Vaihdetaanko?

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Erityisesti minulla on mainio oma lohiresepti. Itse olen keksinyt, eikä minkään superkokin resepti voita sitä ;) Viimeksi tein eilen ja teki mieli kovasti panna resepti tänne, mutta tuli Puheenvuoron kirjoitus eteen.
Jos annat jokin s.posti, niin laitan tulemaan.
Aateloo, Farzad lähettää erikoislohisapuskan reseptin Persulle ;) hahahaha...

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

No niin resepti on lähetetty ;) Ethän levitä sitä koko maalle, vaan sinulle on annettu ja tiedä, että todella harvoin teen näin!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

kiitos! katson humenna duunin koneelta ja teen sen joku ilta. Laitan sulle vastaavasti huippu hyvän takaisin. En levitä reseptiäsi. Thanks!

Tämän blogin suosituimmat