selavii

Kanaperunat

  • Revi lihat koivesta ja pilko
    Revi lihat koivesta ja pilko
  • 1. kerros
    1. kerros
  • 2. kerros
    2. kerros
  • pintasörsselit
    pintasörsselit
  • ja kermaa
    ja kermaa
  • 50 min. 175-200
    50 min. 175-200

Huomista voi ajatella eilen. Eilen tein kanan koipia uunissa riisien kera ja aattelin laittaa tupla satsin koipia uuniin, niin tänään voin käyttää ylimääräiset toisessa ruoassa.

Kanaperunoihin trttee:

- 2-3 kypsennettyä koipea

- 3dl kermaa, josta 2 dl. mustapekkaa

- valkosipuliperuna pussi

- jääkaapin jämät (meetvursti, aurajuusto,...)

- Pinnalle juustoa ja vaikka persiljaa

-Suolaa, mausteita

Laita uuni lämpiämään n. 200C. revi lihat kypsistä koivista ja leikkele suikaleiksi. Voitele vuoka voilla. Aseta jäisiä valkkariperunoita pohjalle ja näiden päälle kanasuikaleita puolet. laita kaapin jämiä hieman päälle.

Toinen kerros samalla tavalla ja sitten  juustoviipaleita tai raastetta. hieman suolaa, mausteita ja persiljaa. Kaada mustapekka kermaa 2 dl ja esim. kuohukermaa tai ruokakermaa sopivasti lisää, kuitenkin niin, että kerman pinta nousee lähelle paistoksen pintaa, eli riittävästi.

Vuoka uuniin 175-200C n. 50 min. ja ääntä kohti :)

Hinta jää alle 3€/ annos ja on hyvää!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Onpas, taas ylenpalttiset sörsselit sulla tarjolla.
Mäkin teen broilerin reisikoipia usein kun sattuu olemaan tarjoksessa. Ennen laitoin vuokaan riisipedin päälle, mutta poikani piti liian rasvaisena ja olen hoksannut koivista tulevan parempia kun laitan alustalle josta rasva valuu pois,
Minulla on vuoka jossa se kerääntyy kätevästi kuppisyvennykseen, siitä voi ottaa hyytelöityvä liemi talteen ja käyttää kanaliemenä, vaikka riisiä maustamaan. Tosin broileri on mauttomuudessan kaukana entisajan kanasta.
Minun kaapista ei tuollaisia jämiä löydy, sinihomejuustokin on pistelty poskeen melko pikaisesti ja linjojen kannalta on parasta tyytyä pienimpään viipalepakkaukseen kun tähän rasvaprosentiltaan tuhoisaan tuotteeseen sortuu.
Metwurstiin sentään harvemmin, vaikka sitä kattelin eilenkin vesi kielellä, tyydyin kumminkin hintavuutensa takia harvemmin ostamaani kielimakkarasiivuihin. Mut voihan sitä välillä törsätä, ja sitä olenkin viime aikoina tehnyt tavallista enemmän. Olen mielestäni sen ansainnut.
Tuosta sain idean mitä tänään söisin: pakastelokerossa on pieni rasia broilerinsuikaleita, pannulle vaan, kermaakin löytyy, hmm. Persiljaa tuskin, mutta jotain sipulinvarsia näkyi olevan.
Sitten vaan valkattava: perunat vai kokjyväriisi tai kokjyväpasta.
Taidan valkata couscous jos kaapista löytyy, sitä on niin helppoa valmistaa sopiva annos, kiehuvaa vettä vaan kaadetaan vehnäryynien päälle. Nyt rupeaa jo nälkää kaivertaan.
Kiitos Seppo!
(taidan kopioida kommentini omaankin blogiini kana-ateriallekin sopivan alkucocktailini jatkoksi)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Aloin tässä miettimään, että ihan hyvän näköistä ja tasaista pintaa tulee tuollalailla siivutetustakin juustosta, onkohan itse suosimani työläämpi raastaminen sittenkin vaan pröystäilyä..