selavii

Kaikki blogit puheenaiheesta Musiikkiteollisuus

Pop-kuvaston evoluutio

Kenellä on oikeus taiteeseen? Kun on kyse taiteen kuluttamisesta, on helppo vastata oikeuden olevan kuluttajalla. Kuluttajalla on oikeus nauttia taiteesta. Usein tämä tapahtuu jonkin suuruista korvausta vastaan. Kun on kyse taiteen luomisesta, kysymys kuluttajan oikeuksista monimutkaistuu. 

Raha ratkaisee

Pari viikkoa sitten Spotifyssa julkaistiin Profeettojen uusin single, Pipefest. Kappale oli riisuttu parivaljakolle tyypillisestä uhosta. Biisin taustat olivat valittelevat ja surumieliset, lyriikoissa muistettiin tauolle jäänyttä Pipefest-räppifestaria. Nostalgialle on sijaa. Paippi oli hieno festari. Se oli samaa mudassa pyörimistä kuin kaikki muutkin festarit, mutta räppidiggareille aikanaan ainoa, missä soitettiin pelkästään sitä omaa musaa.

Jos Suomi ei pelkäisi (viisu)menestystä

Suomen euroviisuedustaja valitaan huomenna Yleisradion järjestämässä Uuden Musiikin Kilpailussa (UMK). Toivottavasti katsot kisan - mutta osallistu sitä ennen tähän ajatusleikkiin: Mitäpä jos suomalaiset eivät pelkäisi menestystä?

UMK on siitä kiva konsepti, että se antaa uusille ja erilaisille esiintyjille mahdollisuuden päästä hetkeksi lavalle. Mutta Suomen ainoasta viisuvoitosta on jo yli 10 vuotta, eikä viisumenestys ole ollut sen jälkeen kovin kummoista. Jos UMK:n perimmäinen tarkoitus on valita Suomelle menestyksekäs viisuedustaja, on formaatti väärä.

PKN ja ”wannabe”-muusikoiden voitto

Pertti Kurikan nimipäivien osallistuminen uuden musiikin kilpailuun sai kriitikoilta lyttääviä arvioita ja  keräsi keskustelupalstoilla kommentteja tyyliin ”on väärin äänestää PKN:ä pelkästä sympatiasta” ”nää ei pärjäisi jos eivät olisi kehitysvammaisia” ”biisi on paska ja huonosti soitettu”. 

Julkaise syötteitä