selavii

Kaikki blogit puheenaiheesta Maailmansota

Sotahistoriaa pähkäillyt eli pelannut

Duuni sotkenut elämää niin ettei ole kerennyt mitään järkevää tehdä, niimpä olen pelaillut ikuvanhaa tietokonepeliä, War in russian. Pelissä käydään toisen maailmansodan itärintaman taisteluja Hitlerin - Stalinin housuista. Sopivaa helppoa ajanvietettä kun ei jouda ajattelemaan eikä kirjoittamaan.

Rottakylän mies pakeni saksalaisten leiriltä ja kirjoitti siitä

 

Vuonna 1995 Aleksandr Škljajev, tunnettu udmurttilainen kirjallisuuden ja journalistiikan tutkija oli Suomessa helsinkiläisessä alan kirjastossa. Škljajev tunnetaan erityisesti vainojen uhriksi joutuneiden udmurttilaisten kirjailijoiden kohtaloiden selvittäjänä. Hän on julkaissut aiheesta muun muassa teoksen Tšašjem nimjos.

Mikset tee oikein (kuten jotkut muut miehet tekevät) ?!

Kuunnelkaa tätä soittamisen ja laulamisen iloa sekä rentoa ammattitaitoa! Nauhoitus on vuodelta 1943 ja vaikka maailmalla tapahtui samanaikaisesti kauheita asioita, ei voi muuta kuin ihailla Peggy Lee:tä (aivan Benny Goodmanin tavoin). Uskomaton kappale, jonka muuten kuulin eilen ensimmäisen kerran, Siperian kautta:

https://

Natsiomaisuuden miljoonakätkö paljastui Suomesta?

Los Angelesin 1984 olympiakisojen avajaisjuhla  ei saavuttanut suomalaisia koska toimittajat äänekkäästi arvailivat tulevien mitalien määrää: Ohi meni kisojen sanoma, Aaron Copelandin Fanfare for the Common Man (Fanfaari tavalliselle ihmiselle). Vaikka tavallinen ihminen on yhteiskunnan tärkein ihminen. Meillä ihmiset vähätellään ’pieniksi ihmiseksi’.  Jopa Kirkon vuosisatainen oppi masentaa ihmisen arvottomaksi syntiseksi. 

Julkaise syötteitä