selavii

Itämainen kana-nuudelikeitto a`la seppo

  • Pilko  valkosipulin kynnet, chili, lime ja raasta pätkä tuoretta inkivääriä
    Pilko valkosipulin kynnet, chili, lime ja raasta pätkä tuoretta inkivääriä
  • Kuullota wok vihannekset ja chili,valkosipulit. lisää lopussa inkivääri.
    Kuullota wok vihannekset ja chili,valkosipulit. lisää lopussa inkivääri.
  • lisää kasvis- kalaliemi ja raastettu inkivääri ja thai-chilikastiketta
    lisää kasvis- kalaliemi ja raastettu inkivääri ja thai-chilikastiketta
  • lämmitä samalla edellispäivän kana-nuudelit, kun keitto porisee
    lämmitä samalla edellispäivän kana-nuudelit, kun keitto porisee
  • anna hautua, maistele ja lisää tarpeen mukaan mausteita ja lientä
    anna hautua, maistele ja lisää tarpeen mukaan mausteita ja lientä
  • Tarjoile mielikuvitusta käyttäen
    Tarjoile mielikuvitusta käyttäen

Jatketta edellispäivään:  http://selavii.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/134350-itamainen-viikonloppu

- 1 kasvislienmikuutio

- 1/2 kalaliemikuutio

- 2 chilipalkoa

- pala inkivääriä

- 1 lime

- 4 valkosipulin kynttä

- Wok vihannespussi

- 1 1/2l vettä

- thai-chilikastiketta

- soijaa

- 2 yrttipatonkia

 

Keitä 1 1/2l vettä ja lisää liemikuutiot. Kuullota wok vihanneksia hetki ja lisää pilkotut chili, valkkarit. Kaada keitetty liemi joukkoon ja lisää raastettu inkivääri. Anna hetken porista ja mausta chilikastikkeella.

Lämmitä edellisen päivän kana-nuudeli annosta lisäämällä tilkka vettä kasariin ja liesi miedolla lämmöllä samalla, kun keitto porisee vieressä. Laita patongit 200 uuniin n. 10 min ja patonkien ollessa kypsiä lisää keittoon toinen puolikas limestä puristamalla mehu ja toinen puolikas kana-nuudeleitten joukkoon. Kaada nyt kastike kasariin nuudeleiden ja kanan sekaan. Hämmennä hiukan, lisää loraus soijaa ja thai-chilikastiketta. Lisää lämpöä nii, että keitto alkaa taas rauhallisesti porista.  Kansi päälle ja n. 10 min. lämpenemisen päästä keitto on valmista. 

Tarjoile patongin kera. Makunystyröitä voi hivellä lisäämällä jauhettua chiliä, tabascoa, thai-chilikastiketta ja soijaa. Mulle riitti ihan perusmaustaminen, mut kokeneemmat halusivat lisää tulisuutta. (Ihana mamu ruoka! Kullin huvaa, vaikka Karim Z:alle! )

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Taisto Merilä

Bonjour! Ilahduttavaa huomata, että Perussuomalaiset ymmärtävät muunkin kuin piirakan nakilla ja sinapilla päälle.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Bonjour sinnekkin. Eihän puoluetausta saa olla etuoikeus valmistaa hyvää ruokaa.

Taisto Merilä

Näin on. Kysymys on selkeästi ja pelkästään makuasioista, eikä imagosta.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Hyvältä näyttää. Nippu korianteria saksittuna loppuvaiheessa sekaan, niin olisi kuin omani. Myös sitruunaruoho tai mungin idut sopivat loistavasti sekaan. Ei tule tylsäksikään kun vaihtelee viherosuutta.

Hyvä pikaruoka.

Tämän blogin suosituimmat